9 migranți care încercau să treacă ilegal granița, prinși de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din județul Arad au prins 9 cetăţeni proveniţi din Irak, Iran, Algeria, Siria şi Vietnam care au încercat să iasă ilegal din România, folosind diferite metode. Patru dintre ei erau ascunşi sub semiremorca unui automarfar, iar unul în portbagajul unui autoturism.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 10.11.2019, în jurul orei 21.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 52 ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta materiale textile pe ruta Turcia – Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, sub semiremorcă, pe osiile acesteia, patru persoane de sex masculin.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni din Irak şi un cetăţean din Iran, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru bărbați intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Tot în data de 10.11.2019, în jurul orei 21.15, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul german T.H., în vârstă de 23 de ani, conducând autoturismul marca BMW, model X6, înmatriculat în Germania. Acesta era însoțit de proprietarul maşinii, cetățeanul vietnamez N.V., în vârstă de 43 de ani.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, iar în portbagaj a fost descoperit ascuns un bărbat, cetăţean din Vietnam, în vârstă 38 de ani, care a intrat legal în ţara noastră în baza unei vize valabile.

Şi în acest caz, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cetăţeanul vietnamez ascuns în portbagaj, respectiv și de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru şoferul german şi pasager, cetățeanul vietnamez, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Alţi patru tineri cetățeni străini, trei algerieni și un sirian, au fost depistaţi, în data de 10.11.2019, în localitatea de frontieră Curtici de către poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Curtici, cu sprijinul colegilor de la Poliția orașului Curtici. Aceştia, în vârstă de 17 şi 18 ani, se deplasau cu un autobuz şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa text și foto: Poliția de Frontieră Română

Related posts

Leave a Comment