Un polițist din Alba, în misiune internațională la Berlin, pentru sprijinirea polițiștilor germani în perioada Sărbătorilor de iarnă

În perioada 25 noiembrie – 16 decembrie 2019, agent principal de poliție Adrian Tolca, ajutor șef de post la Postul de Poliție Lupșa, va participa, alături de alți polițiști români, la o misiune internațională, la Berlin.

potrivit IPJ Alba, misiunea are ca scop acordarea de sprijin polițiștilor germani, pe perioada desfășurării manifestărilor dedicate Sărbătorilor de Iarnă, în capitala Germaniei.

Printre sarcinile pe care le au de îndeplinit polițiștii români se numără participarea la activitățile de patrulare în cadrul echipelor comune de cooperare cu reprezentanți ai poliției germane, dar și asigurarea unei interacțiuni facile între polițiștii germani și
cetățenii români aflați în capitala Germaniei.

Polițistul din Alba nu participă pentru prima dată la o misiune de suport operativ, internațională, organizată de Inspectoratul General al Poliției Române. La sfârșitul lunii iulie 2016 a luat parte la misiunea de menținere a ordinii și siguranței publice cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, desfășurate în Polonia, la Cracovia, manifestare la care a participat Sanctitatea Sa Papa Francisc. De asemenea, în perioada 27 noiembrie – 18 decembrie 2017, el a luat parte la o altă misiune desfășurată în Germania, la Berlin, iar în perioada 03 mai – 31 iulie 2019, alături de alți 5 polițiști români, a participat la o misiune de suport operativ, în Cehia.

„Participarea colegului nostru la succesul misiunilor internaționale organizate de Inspectoratul General al Poliției Române a fost apreciată atât de colegii străini cu care a colaborat cât și de cetățenii cu care a interacționat. În anul 2018, acesta a fost decorat cu Brevet Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru Misiuni Internaționale, iar în anul 2019 a fost decorat cu
Certificatul Memorial al Poliției Cehe pentru activitatea exemplară în cooperarea polițienească internațională și cu două certificate de apreciere din partea Poliției Regiunii Pardubice, din Republica Cehă, pentru activitatea de cooperare polițienească internațională”, au declarat reprezentanții IPJ Alba.

Aceștia precizează că Adrian Tolca are 30 de ani, este polițist din anul 2010, este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca și a facultății de drept și vorbește limba engleză.

Related posts

Leave a Comment